neděle 5. srpna 2012

Tom na výletě s dívčím triem


I v letošním létě jsme měli v plánu pravidelnou každoroční návštěvu jednoho z řady festivalů České hrady. A jelikož se snažíme nejezdit každý rok na stejné místo, tak nám to letos vyšlo na festival pod hradem v Rožmberku nad Vltavou a na první srpnový víkend.
V sobotu ráno jsme na Smíchovském nádraží vyzvedli Veru a Kačí a vyrazili na festival. Cesta nám utíkala rychle, jelikož jsme si měli pořád co povídat a čemu se smát. Smích nás ovšem přešel ve chvíli, kdy jsme přijeli k ceduli oznamující, že už jsme ve městečku Rožmberk - zařadili jsme se totiž do super pomalé a dlouhé kolony aut. V pravé poledne jsme tedy strávili celou hodinu v autě, pomalým popojížděním skrz městečko a pak do kopce za městem. Ve vedru jsme pravděpodobně uvařili nejen sebe, ale i autíčko. Nicméně, podařilo se nám dostat na parkoviště, zaparkovat celkem blízko vchodu, postavit stany a dámičky se stihly i převléct :) A zmeškali jsme tak "jenom" Ewu Farnou...


Monkey Business

Odpoledne sluníčko svítilo, hrála super hudba a my si užívali. Největším odpoledním hitem byli asi Monkey Business, Tomáš Klus nebo Horkýže Slíže. K tomu vinný střik a nezdravé, smažené jídlo...no prostě paráda :-)
vlevo: takhle to blesky dokázaly osvítit, vpravo: kousíček blesku! :-)

Večer se začalo mračit, blýskat (nejsem schopný fotograf blesků - mám jen kousek jednoho :( ) a pomalu pršet. Takže jsme byli většinu času schovaní pod stanem. Naštěstí na závěrečné finále večera se počasí umoudřilo, přestalo pršet a my si mohli užít show Nightworků :-).

I noc byla zajímavá...já spala jak zabitá, ale Tom s Veru povídali, že se kolem nás toho dělo hodně.
Ráno už zase svítilo sluníčko, tak jsme se sbalili a zamířili do Lipna. Tam už byla fronta na lanovku na Kramolín, kde je v současnosti jediná Stezka korunami stromů v ČR.

Stezka je v podstatě dřevěný most, který se postupně zvedá do výšky, do korun stromů a ještě výš...a nabízí nádherné výhledy na Lipno i na okolní šumavské lesy. Cesta dolů byla docela sranda - místo toho, abychom se vraceli tou stejnou cestou, tak jsme se dolů sklouzli nejdelším suchým tobogánem v ČR. A to bylo něco :-) Až na to, že to byla docela drahá projížďka, byla super! A vřele ji všem doporučujeme! :-)

Cesta domů se stala docela zajímavou - předchozí den jsme totiž podle všeho uvařili čidlo motorového oleje, takže nám auto neustále pípalo a hlásilo, že nemáme olej (i když byla nádržka plná...). Naštěstí auto porouchané nebylo (jen to čidlo), ale zakusili jsme si hodně než jsme tohle zjistili.

TIPS:
Stezka korunami stromů - 150 Kč/os vstup na stezku, 70 Kč/os lanovka/bus nahoru, 80 Kč/os lanovka/bus nahoru a dolů, 50 Kč/os/1 jízda tobogánem. Cca 2h na celý výlet. www.stezkakorunamistromu.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat