neděle 9. srpna 2015

Hledá se příjemné osvěžení

V pátek dopoledne zazvonil telefon, zvedla jsem ho a ozvalo se: "Co děláš odpoledne? Nepojedeme někam k vodě? V práci mě to už s..e... A znám místo, kam bychom mohli jet..." :)
A protože jsme měli s Tomem zrovna oba dovolenou a venku bylo nesnesitelné horko (jako celé tohle léto), tak jsme souhlasili. Kolem druhé jsme dojeli pro Veru a zamířili k pískovně Mlékojedy. Je to kousek od Neratovic a Veru vyzkoušela vodu už ve středu večer po natáčení vánoční reklamy, takže to byla cesta na jistotu. 
Místa, kam se dá lehnout, tam sice moc není, ale ani lidí tam nebylo přespříliš (na rozdíl od pražských koupališť). Podobně jako ostatní auta jsme zaparkovali po straně silnice, vzali věci a hledali místo aspoň trochu ve stínu. 
Pískovna Mlékojedy
A během chvilky samozřejmě skončili ve vodě :) chladivé, čisté a osvěžující. A bylo nám hej ;) kromě vody je v Mlékojedech ještě bar, plážové hřiště a toalety. Takže to není jen koupání v přírodě a kde nic tu nic. A kupodivu i policie tu funguje. Naštěstí si jich Veru všimla - ano, dávali pokuty za parkování. A naštěstí jsem k autu přiběhla dříve, než se mu začali věnovat a pan policajt byl tak hodný, že když viděl těhotnou, tak mě nechal odjet na placené parkoviště bez pokuty. Njn, kdo měl vědět, že tam mají placené parkoviště a že je tam někde značka, že podél cesty se nesmí parkovat???
Zůstali jsme asi do půl sedmé a když jsme odjížděli, tak bylo pořád šílené horko. Ale Mlékojedy si rozhodně zapíšeme za uši, stojí to za koupání a příjemné letní osvěžení. 

Přes 30 stupňů bylo poslední dobou snad pořád, takže když psala Karol, zda se nechceme v sobotu přidat na výlet do Stráže, byl to rozhodně lepší plán než zůstat doma a škvařit se. Navíc klimatizace v mém autíčku funguje naprosto skvěle, takže ani 1,5 h dlouhá cesta nebyla problém (a taky jsem si musela autíčka pořádně užít, když se s ním budu už za chvilku loučit...).
V devět jsme vyjeli spolu s Veru z Prahy, před jedenáctou už kempovali před rybníkem ve Stráži a pozorovali, jak se lidi učí na wakeboardu. Karol přijela s Tomem a dalšími kamarády, kteří se na prkno stavěli pomalu jako profíci ;)
Tom s Veru se rozhodli, že wakeboard tentokrát zkoušet nebudou a namísto toho si obuli brusle a vyrazili se projet směrem k Hamerskému jezeru. 
Včera v Mlékojedech byla voda krásně čistá a lákala ke koupání, zatímco tady to byl nepříliš lákavý bahňák. Takže jsme si s Veru chodily aspoň smočit nohy a tím se osvěžit. Včera bylo fajn, že bar fungoval rychle a člověk do pěti minut měl to, co chtěl. Tady se stála minimálně půlhodiny fronta - bar to vůbec nezvládal... Na oběd si tu většina lidí objednávala pizzu, která měla ve špičce dodací čas přes hodinu. Na to, že Stráž pod Ralskem je docela malé městečko, jim všechno moc trvalo. Proto se Veru s Tomem vypravili hledat místni fastfood, abychom místo pizzy měli gyros. A já? Velryba se válela ve stínu a hlídala věci ;)
Odpoledne pak na "vodni nádrži" (takhle vznešeně bych ten rybník nenazývala ;)) začala soutěž a exhibice na wakeboardech. A opravdu bylo na co koukat. Někteří kluci/chlapi opravdu váleli ;)
Odjeli jsme dřív (museli jsme se vrátit k Ringoltovi, aby nebyl doma v tom horku sám...) - už někdy kolem půl páté, takže jsme přišli o finálové jízdy, ale moc nám to nevadilo. 

Celkově vzato to byly fajn dva dny u dvou různých přírodních koupališť. Mlékojedy jsou kousek od Prahy a super na koupání, Stráž je fajn na wakeboard, ale koupání bych tady vynechala a raději našla na koupání něco jiného. 


TIPS:
Beach Park Mlékojedy - vstup zdarma (platí se jen v pátek a sobotu večer), adresa: Pískovna Mlékojedy poblíž vesnice Tišice (Neratovice). www
Stráž pod Ralskem - vstup zdarma. Adresa: Máchova 203, Stráž pod Ralskem. www

Žádné komentáře:

Okomentovat