středa 27. června 2012

Dárek k Vánocům


Vím, je červen a jedny Vánoce máme už dávno za sebou a ty další zase daleko před sebou. Ale pravda je, že tohle bude o jednom Vánočním dárku.

Když jsme byli s Tomem před lety v Mexiku a New Yorku, tak nám s financováním pomohli moji rodiče. Nikdy nám nedovolili, abychom jim ty peníze vrátili, tak jsme se rozhodli, že teď, když si oba vyděláváme, je ideální čas jim to přeci jen vrátit, a to po našem.
Jak to udělat jsme vymýšleli dlouho a nakonec jsme do toho museli alespoň jednoho z nich zatáhnout. Takže máma o tom věděla, ale neznala podrobnosti. Vše vyšlo najevo až o Vánocích, kdy od nás rodiče obdrželi celkem 3 dárky, které všechny rozbaloval táta. Jako první rozbalil mapu - automapu po Skotsku. V tu chvíli mu ještě úplně nedošlo, co jsme si pro ně připravili. A tak se v klidu vrhl na otevírání dalšího dárku - průvodce po Skotsku.
Tady začal žertovat, že to vypadá, že asi pojede na dovolenou...a to měl před sebou třetí dárek. Jednoduchá obálka s jediným papírem uvnitř, kde si přečetl, že jede na 14-tidenní dovolenou a 90% nákladů mu bude uhrazeno. Tohle mu vzalo veškerá slova... a mně bylo jasné, že jsme s dárkem uspěli.
Posledních šest měsíců tak bylo ve znamení neustálých řečí o Skotsku. Táta koukal na dokumenty, já četla průvodce tam a zpátky a prohledávala internet a máma s Tomem tohle naše malé šílenství v klidu trpěli.

V tuhle chvíli je naše cesta připravena. Čeká nás 14 dní cestování (z toho 11,5 autem), něco přes 2 000 km, spousta hradů, zřícenin, nějaká ta destilérka, útesy, vodopády, hory a divoká příroda (když budeme mít štěstí, tak i tuleni!!!). Hotely jsou zarezervovány, auto zamluveno i zaplaceno, batohy sbaleny, takže je nejvyšší čas vyrazit.

Skotsko, jen počkej! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat