pátek 29. června 2012

Skotsko - den první

Na letišti jsme se sešli 1,5h před odletem a většinu času jsme stáli ve frontě na odbavení zavazadel. Naše první setkání se společností Jet2.com tedy nezačalo nejlépe. A ne že by se to v průběhu dnešního dne nějak valně měnilo. Letadlo mělo zpoždění (chápu, byla nějaká velká bouřka nad LaManchským průlivem), ale to by nebylo to nejhorší. Nejhorší bylo letadlo samo o sobě. Nízkonákladovým letadlem už jsem letěla, ale tohle byl zážitek... Roletky u oken byly vytrhané, sklápěcí stolek prakticky nepoužitelný, horní zavazadlový prostor nezvládl otevřít nikdo kromě jedné letušky, která do něj uměla tím správným způsobem praštit...no, prostě paráda...
Ale to hlavní letadlo splnilo. Dopravilo nás do zamračeného a studeného Edinburghu. Když jsme si brali zavazadla, tak jsme zjistili, že na mámině kufru chybí kolečka. Prostě se někde cestou urvala. Takže nám nezbylo než její 15kg kufr nést...naštěstí to k autopůjčovně nebylo až tak daleko. A tady se konečně ukázala slečna štěstěna. U naší autopůjčovny Thrifty nebyl nikdo, takže se nám pán okamžitě začal věnovat - začal si s námi i povídat, kam máme namířeno, a kde jsou hezké výhledy a když slyšel, co všechno chceme projet a viděl všechna naše zavazadla, tak se rozhodl, že nám zapůjčí lepší autíčko, než jaké jsme si objednali. Dostali jsme prakticky nový VW Passat (měl najeto jen 4 000 km!) v super výbavě. Takové štěstí na auto jsme při našich cestách ještě neměli. :-)
Věci do auta jsme naložili rychle, jen nám chvilku trvalo, než jsme přišli na to, jak to auto funguje (aneb ruční brzda jako tlačítko pro nás byla novinka :-)). Ujeli jsme jen pár kilometrů, ubytovali se v jednoduchém hotelu a rychle si prošli, co nás čeká zítra. Bude toho hodně, takže je nejvyšší čas, jít spát! :-)

TIPS:
Ubytování - Metro Inns Falkirk, Bean Cross Farm, Polmont; 39,5 GBP/pokoj pro 2 se soc.zařízením (je to mini koupelnička, kde záchod je ve sprše). Čistý malý pokojíček s obří televizí. Přes Booking.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat