neděle 31. března 2013

Výlet s Bertem I.

A je to tady! Mezi našimi kamarády je první miminko, které s námi bude cestovat, poznávat a bude s ním sranda. Ono totiž bude vždycky roztomilé a nikdy nebude mluvit. Řeč je o šťěnátku...
Veru si cca v půlce ledna pořídila kříženečka yorkshira a jezevčíka, Alberta neboli Bertíka. Bert se od té doby stal tématem číslo jedna všech hovorů a akcí s Veru a je potřeba s ním vždy počítat.
K jeho popisu - je neuvěřitelně roztomilý, šíleně hyperaktivní a bláznivý. Takže, aby se aspoň jednou za čas unavil, Veru vymyslela, že s ním bude podnikat výlety a pokusí se ho utahat...
No a nějakou šťastnou náhodou, jsme se na jeden z jejich prvních výletů z Bráníku dostali s Tomem taky :)
Ráno (vlastně dopoledne) v 11:00 jsme vyrazili vlakem z hlaváku. Naše skupinka byla malá, za to natěšená - čekal nás totiž super výlet! Jeli jsme na Zbraslav :)
Hned na úvod jsme si střihli výstup od železniční stanice břekovou alejí k Arcibiskupskému altánu a pak dál až na Oppidum Závist - hradiště, jehož nejstarší osídlení sahá až do doby bronzové.
Z Oppida (kde nám i trošku sněžilo! njn, aprílové počasí) jsme se vydali hledat něco k jídlu do Lhoty, ale tam nebylo nic!!! Takže jsme došli až do Dolních Břežan a pravděpodobně v nejlepší místní restauraci se pořádně najedli a ještě si odnesli výslužku.
Z Dolních Břežan jsme se přes Lesní Mini Zoo vrátili v podstatě zpět na "nádraží", kde jsme opustili Honzu a už jen ve třech se vydali na naučnou Keltskou stezku na protějším kopci než je Oppidum. Stezka končí ve vesnici Točná, kterou jsme prošli s vidinou toho, že si konečně sedneme a pojedeme domů. Ačkoli původní plán byl utahat Bertíka, utahali jsme se i my. Bertík byl ovšem tak unavený, že usnul Veru na klíně a spokojeně spal až domů - a ne, ani z tram zastávky to už domů nedošel ;)
Detaily výletu:
Mapa: www
Celková délka: 15 km
Popis: Pohodový výlet na cca 5h i s pauzou na oběd a s věčně lítajícím Bertem okolo :)

TIPS:
Oppidum - www, www
NS Keltská stezka - www, www
Lesní Mini Zoo - zdarma, otevřeno denně, www, Facebook 

Žádné komentáře:

Okomentovat