neděle 2. února 2014

Stávají se z nás gastroturisti :)

Vůbec netuším, jak se něco takového mohlo stát, ale stalo se :) Ještě vloni jsme obcházeli maximálně pražské restaurace a vždy si pečlivě vybírali, kam půjdeme, co dobrého tam mají a hlavně, jak dobře je jídlo v restauraci hodnoceno.
Teď, od té doby, co máme Myšpulína, vybíráme restaurace především mimo Prahu nebo alespoň na vzdálených okrajích Prahy. Nejdříve to v lednu byla restaurace Carino v Berouně a teď restaurace penzionu V Polích - a že se ten penzion opravdu nachází v polích...
V Berouně se šlo aspoň projít po okolí, tady bychom na to potřebovali pohorky a museli bychom vyrazit na menší túru. Penzion V Polích je totiž na zastrčeném okraji vesničky Malé Číčovice. Takže sem člověk opravdu jede cíleně kvůli jídlu.
Tentokrát jsme k téhle cestě za dobrým jídlem měli i důvod - přeci jen to, že jsme spolu už plných 6 let, je potřeba oslavit výborným jídlem :)
Restaurace nemá stálý jídelní lístek, takže dopředu si člověk nevybere. Jakmile jsme se usadili, tak nám ukázali tabuli s aktuální nabídkou jak klasické české kuchyně, tak zvěřiny i světové kuchyně. Tomův Flamendr i můj Opilý králik byly hotové během chvilky a byly naprosto vynikající. Kvalitní suroviny a perfektní zpracování udělá i z klasického jídla lahůdku. Klobouk dolů!
Bohužel nemůžu říct, zda i sladká tečka na konec je stejně dobrá jako hlavní jídlo. Od té doby, co máme auto, tak rádi jezdíme, a tak místo, abychom si tu sladkou tečku dali tady, rozhodli jsme se ještě se trošku projet. V Kladnu jsme na internetu objevili malou cukrárnu, která má otevřeno i v neděli a rozhodli jsme se ji vyzkoušet :)
Bez navigace bychom ji asi nenašli, ale cesta se vyplatila... a tak jsme si domů odvezli jeden malý Sachr dort...
Hmmm, takové výlety vůbec nejsou k zahození...zbývá už jen otázka, kdy bude další??? :)

www.penzionvpolich.cz

TIPS:
Penzion V Polích - Malé Číčovice 26, www
Cukrárna Venezia - Váňova 501, Kladno, www

Žádné komentáře:

Okomentovat