pondělí 2. prosince 2013

Sportovní výkon roku!

Už hodně hodně hodně dlouho (tak dlouho, že si už ani nevzpomenu, kdy to mohlo být) jsme se s Kořkou a Jájou bavili, že bychom někdy chtěli vyzkoušet curling. A světe div se, k Vánocům 2012 dostali Kořkovi voucher na dvouhodinovou hru s trenérem.
Už v létě jsme se začali domlouvat, kdy vyrazíme a jelikož v Čechách je jediná hala, která je věčně plná, tak jediný termín, na kterém jsme se shodli byl až teď - 1.prosince!
Natěšení jsme vyrazili do mrazivé haly, kde se měl odehrát souboj roku! Náš tým (já, Tom, Jája a Kořka), proti KořkoJájovic kamarádům. Nechci předbíhat, ale určitě tušíte, který tým nakonec vyhrál.
Dráhu jsme měli zabranou na dvě hodinky, z toho jsme prvních asi 20 minut věnovali pravidlům a hlavně základům posílání kamenů a zametání. Zametání není tak jednoduché, jak to obvykle v televizi vypadá a o posílání kamenů ani nemluvě. K posílání kamenů jsme dostali takový speciální návlek na botu, ve kterém to kur*vsky klouzalo. A na tom klouzajícím návleku jsme měli předvádět ladný pohyb vpřed s mířením a následným vypuštěním kamene :) No, prostě sranda, no :)
Na hru samotnou jsme měli cca hodinku a půl a hrozně rychle to uteklo. Zvládli jsme si zahrát celkem 8 her, kdy v první náš tým uspěl a dvěma body si zajistil vedení. Nicméně to nám zvedlo nosánky nahoru a následující dvě hry jsme dostali pořádnou nakládačku. Najednou bylo skóre 2:7:(.
My jsme se však nedali, změnili jsme strategii a s každou další hrou jsme se o jeden bod přiblížili (vím, že je to týmová hra, ale prostě musím říct, že ten kámen, který bodoval byl vždycky můj :)) našim soupeřům, až jsme v sedmé hře vyrovnali na 7:7. To už nám do konce pronájmu zbývalo jen něco kolem 15 minut. Nelenili jsme a dali jsme si rozhodující kolo. A to se nám povedlo naprosto famózně! Takže finálové skóre bylo 10:7!!! Hurá! Sláva vítězům! :)
Takže otázka zní - kdy začneme hrát profesionálně? ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat