pondělí 14. října 2013

Dovolená se vším všudy

Trvalo to, ale konečně!!! Nejdříve nám trvalo najít vhodný termín a pak vhodný hotel :) Prostě to s námi není jednoduché. Takže ačkoliv jsme o téhle dovolené mluvili už od června, tak teprve v půlce září jsme si potvrdili termín a začali jsme hledat, kam bychom jeli.
Jedno bylo jasné - pojedeme za teplem, takže jsme prohledávali všechny možné destinace, až jsme nakonec prst zabodli do Kanárských ostrovů a tam už se jenom hledal ten "správný" hotel. Rozhodování to bylo složité a náročné, ale nakonec jsme si vybrali snad to nejlepší, co šlo. Takže výsledkem bylo, že jsme jeli na ostrov Gran Canaria do vyhlášeného letoviska Puerto Rico.

No, co k takové dovolené říct...nejsme typičtí válecí turisté, takže ještě před odletem tam jsme věděli, že budeme cestovat a pokusíme se z ostrova vidět co nejvíce. Na druhou stranu jsme si chtěli i odpočinout, takže i na to válení došlo.
Puerto Rico
Playa Amadores
Váleli jsme se první dva a poslední dva dny...a tři dny jsme cestovali. Samozřejmostí bylo poznat to naše letovisko - od hotelu to bylo na pláž Puerto Rico jen cca 250m a do centra tudíž nějakých 500m. Příjemná procházka prakticky po rovině nás zavedla do centra města - tedy mezi desítky obchůdků se suvenýry, restaurace, autopůjčovny a minigolfová hřiště. Jinak je Puerto Rico jeden hotel vedle druhého a stejně tak okolní vesnice. Větší pláž se nachází na druhou stranu, asi 750m po pobřežní promenádě v místě zvaném Amadores...tam jsme chodili, jelikož se nám líbila víc, ale jinak mezi nimi prakticky nebyl rozdíl. Za to střešní bazén jsme si vybrali jen jeden a chodili vždy k němu.
Podnikli jsme celkem 3 výlety (ty popíšu samostatně), které byly hodně náročné, ale viděli jsme díky nim prakticky všechny krásy ostrova...
Kromě výletů jsme si zpříjemňovali pobyt i jinak: např. partií minigolfu - kde vůbec netuším, jak je to možné, jsem Toma porazila! Nebo ochutnávkou místního vína...a hlavně!!! Setkáním s Josém! :) Na vysvětlenou, s Josém jsem se seznámila v Mexiku a neviděli jsme se 4 roky, takže to bylo naprosto úžasné setkání, povídání, poznávání míst. Škoda jen, že Nano je po celý rok 2013 mimo Gran Canarii, jinak by to bylo dokonalé setkání!
Musím říct, že Gran Canarii jsme si zamilovali. Je to překrásný ostrov, který nabízí vše - krásné, čisté pláže a turistická střediska, hory a pěší túry a neuvěřitelné výhledy na Tenerife. Prostě je to místo, kam stojí za to se vrátit...a my se vrátíme!

El Teide, Tenerife
TIPS:
Ubytování: Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel - sice "jen" čtyřhvězdičkový hotel, zato naprosto luxusní! Snídaně na terase s výhledem na jasně modrý oceán nebo večeře na té stejné terase s úžasnou podívanou na nejvyšší vrchol Španělska El Teide, tyčící se z červánků na ostrově Tenerife. Velké, prostorné pokoje s velkou terasou a okouzlujícím výhledem na oceán, střešní bazény, perfektní servis...prostě nebylo na co si stěžovat, naopak jen samá pochvala a absolutní spokojenost :) 
www.gloriapalaceth.com







Žádné komentáře:

Okomentovat