pondělí 21. listopadu 2011

Den 13: Odpočinek na pláži

V pondělí ráno jsme se začínali konečně vzpamatovávat ze sobotního šoku a chtěli jsme si spravit náladu návštěvou parku Manuel Antonio. Bohužel jsme díky tomu všemu zapomněli zkontrolovat, kdy je park otevřen, takže jsme netušili, že je v pondělí zavřeno. Takže jsme se vrátili do našeho pokoje, převlékli se do plavek a vyrazili na pláž. Playa Espadilla sice není určena především ke koupání, protože tam jsou velké a silné vlny, přesto se ve vodě dalo skvěle vyřádit a na sluníčku vyhřát. Takže nás čekal další den nic nedělání a válení se...
Playa Espadilla, Manuel Antonio

Playa Espadilla je veřejná pláž ve vesnici Manuel Antonio, což, jak jsme velice rychle zjistili, je americká turistická vesnička. Proto byl na každém rohu krámek se suvenýry a pohledy. Znovu jsme si teda koupila pohledy, abych je mohla domů poslat.
Odpoledne se zatáhlo, tak jsme vyrazili zpět do Quepos - nakoupit a hlavně na internet...tam jsme pak přečkali snad nejhorší liják, který jsme v Kostarice zažili. V Quepos jsme našli konečně poštu - v Manuel Antoniu žádná pošta není, ale známky tam prodávají (se 30% přirážkou za to, že nejsou pošta) - tak doufám, že ty pohledy někdy domů dorazí :-)
Kostarický liják
Až déšť ustal, tak jsme se vrátili do našich cabinas, na terásce popíjeli místní pivo Imperial Silver a odpočívali. Před setměním jsme se rozhodli pro ještě jeden malý výlet. V okolí vesničky Manuel Antonia jsou jen 2 veřejné pláže, tak jsme se vydali podívat se na tu druhou - Playa Biesanz.
Playa Biesanz
Odbočka na pláž je na hlavní cestě mezi Quepos a Manuel Antoniem dobře značená, ale dál už se člověk musí orientovat jen pomocí své intuice :-). Nakonec se nám podařilo pláž najít - odbočka na ní je jen pro pěší, takže jsme u cesty zaparkovali auto a vyrazili. Po 5 minutách chůze jsme dorazili na malinkou pláž v zátoce u Punta Quepos - pláž se šedým pískem nabízí klidné moře a výhled na luxusní hotely...
Naše cabinas

TIPS: 
Ubytování - Cabinas Pedro Miguel, Quepos, http://www.cabinaspedromiguel.com/, 30 USD/pokoj s privátním sociálním zařízením (Při pobytu 2 noci jsme platili 30 USD/noc. Pokud bychom zůstali jen jednu noc požadoval José 40-50 USD/noc podle toho, který pokoj bychom si vybrali). Tyto cabinas se nachází asi 1km od fotbalového hřiště v Quepos, směrem do vesnice Manuel Antonio (naproti je zavřený hotel Plinio, kde jsme se původně chtěli ubytovat).
Internet - Ve vesnici Manuel Antonio je internet v internetových kavárnách nehorázně předražen. V Quepos jsme první den platili 650 colonů za hodinu, druhý den jen 500 colonů. V Manuel Antoniu byl internet za 1500 colonů - tedy za trojnásobek.

Žádné komentáře:

Okomentovat