neděle 27. listopadu 2011

Den 19: První krosna

Je neděle večer a konečně nám dorazila první krosna - ta moje. Sice podle společnosti Menzies nám měly obě zavazadla dorazit už včera večer, ale bohužel se tak nestalo...a jak to teda bylo?

Paní na přepážce nám sdělila, že by krosny měly dorazit dalším letadlem (to, před kterým jsme utekli) - v sobotu ve 22:05. Že se nám pak někdo ozve, protože jsme z Prahy, tj. dovezou nám je ještě ten den večer. Super! (ať žije civilizovaný svět). Když ve 00:30 stále nikdo nevolal, zjistili jsme, že se naše krosny na ten let do Prahy vůbec nedostaly (ehm, njn, civilizovaný svět).
V neděli tak Tom celý den sledoval naše zavazadla na stránkách British Airways. Odpoledne s nadšením zjistil, že můj batoh už letí do Prahy a že s sebou veze ještě jedno zavazadlo...v 16:30, tedy asi půl hodiny po přistání se nám ozval zaměstnanec Menzies s tím, že mezi 17-19h nám ta naše zavazadla přiveze. A opravdu dorazil...v 18:56!
Napřed vytáhl z auta moji krosnu - která byla kupodivu celá a obsahovala všechno, co obsahovat měla...a pak vytáhl černošedou tašku s cedulkou nějaké paní a snažil se nás přesvědčit o tom, že je to Tomova krosna :D. No, tak zavazadlo jsme mu vrátili a začali doufat, že Tomova krosna vůbec dorazí (vždyť jsme tam měli ten náš rum!!!). (Civilizovaný svět!)
Doma jsme navíc ještě zjistili, že v systému BA je napsáno, že zavazadlo bylo odevzdáno a že je všechno vyřízeno. Proto Tom nelenil a okamžitě jim volal, aby zjistil, jak se věci mají. Paní jej ujistila, že jí to již pan řidič volal a že je to jen pomalý systém, který se ještě neaktualizoval...a že jeho krosna snad přiletí příštím letadlem (tedy zítra, v pondělí ráno).
(Pozn. Tom: A v pondělí ráno se oholím jak a čím? A co si vezmu na sebe..???)
Cestovat takhle za oceán s sebou nese opravdu hodně zážitků...

Žádné komentáře:

Okomentovat